Nya spelare på gång? Notera då nedan.

När sommarmånaderna är slut och vi går in i september så träder också en begränsande regel för övergångar in, den sk 1:a septemberregeln. Nedan står i representationsbestämmelserna 4 kap.

3 §, 1 september-regeln
Om övergångsanmälan eller ansökan om speltillstånd inkommit till SvFF den 1 september eller senare får spelare inte delta i den nya föreningens representationslag, övriga lag i representationsserierna, eller i lag som deltar i tävlingar enligt andra stycket, under resterande del av den innevarande säsongen. Detsamma gäller för nyregistrerade spelare registrerade efter den 4 september, spelare som begärt spelklarhet eller vars avtal efter professionell övergång träder i kraft efter den 4 september, om spelaren lånas ut till en ny förening eller om spelaren under övergångstiden efter den 4 september deltagit i bindande match för sin tidigare förening.

Klicka på rubriken för mer

Vad som sägs i första stycket gäller i serie-, kval- eller slutspelsmatcher, matcher ingående i Svenska Cupen, SM Flickor 17, SM Pojkar 17 och SM Pojkar 19 eller i kvalificeringsspel till SM pojkar 17 och SM Pojkar 19. Begränsningar i representationsrätten i nya föreningen gäller både nationell övergång och internationell övergång till Sverige samt vid nyregistrering. På skriftlig ansökan från spelaren har TK rätt att medge undantag från förevarande bestämmelse. TK får medge undantag om det inte finns annat lag än representationslag i den nya föreningen där spelaren kan delta och om det dessutom finns andra särskilda skäl, såsom exempelvis byte av bostadsort pga. arbete eller studier.