Hälsinglands FF förbereder sig för seriestarter.

Igår, 19 maj meddelade Svenska Fotbollförbundet att man kommer att starta de nationella fotbollsserierna (för seniorer, även icke yrkesutövare och ungdomar) fr o m helgen 5-6 juni. Detta beslut baseras på Folkhälsomyndighetens besked från förra veckan, SvFF anger bl a nedan:

"Folkhälsomyndigheten meddelade förra veckan att det fr.o.m. den 1 juni kommer bli tillåtet att spela enstaka matcher och tävlingar utomhus även för vuxna. Till följd av det beslutade Förbundsstyrelsen vid deras möte i går att följande förbundstävlingar kan inledas fr.o.m. den 1 juni: div. 1, damer, div. 2 och 3, herrar, samt de elitförberedande tävlingarna F17, F19, P16, P17 och P19. Seriestarterna är sedan tidigare schemalagda till helgen den 5-6 juni, vilket nu alltså kan verkställas."

Läs mer på SvFF:s hemsida HÄR

Ovan innebär alltså att det planeras för seriestart bl a för Hälsinglands lag i div 3 herrar, Bollnäs GIF FF, Iggesunds IK, Strands IF och Söderhamns FF.

Med anledning av detta besked så planerar HFF för att starta igång vår serieverksamhet fr o m samma helg, d v s 5-6 juni (div 6 herrar kommer beslut enskilt efter att TK fattat sådant, en enkät till föreningarna kommer ligga med som underlag inför det beslutet, om serien ska genomföras som dubbel- eller enkelmöten).

Vi kommer under de närmaste dagarna att flytta fram matcher i div 4 och 5 herrar (div 2 och 3 damer sköts av respektive administrerande distrikt där dessa lag deltar) och alla våra ungdomstävlingar så att dessa harmonierar med ovan datum, detta gäller även de sk NaFU-serierna.

Hälsinglands FF är medvetna om de nu rådande restriktionerna från Region Gävleborg men förutsätter utifrån vad Folkhälsomyndigheten och Svenska Fotbollförbundet kommunicerat att dessa kommer att hävas fr o m 1 juni. Om så inte sker får vi ta ytterligare beslut utifrån detta faktum.

,