Region Gävleborg stoppar matchspel för barn- och unga.

Den höga smittspridningen och belastningen på sjukvården gör att Region Gävleborgs smittskydd väljer att gå emot det besked som Folkhälsomyndigheten (FHM) lämnade igår, om att tillåta enstaka matcher för barn- och unga födda 2002 och senare.

Läs mer på Regionens hemsida

Det är såklart ett mycket tråkigt besked vi mottagit idag. Vi och väldigt många spelare och ledare runt om i Gävleborg i allmänhet och Hälsingland i synnerhet blev väldigt glada av det besked vi nåddes av igår säger Andreas Göransson, kanslichef på Hälsinglands Fotbollförbund. Vi tycker att kommunikationen från berörda myndigheter måste bli tydligare och rakare, det är inte rimligt att fotbollsspelande barn och dess ledare i ett dygns tid får leva i en villfarelse att de äntligen får börja spela matcher igen för att sedan få detta tunga besked.

Nu vet vi i alla fall vad som gäller i vår region tills vidare och har det att förhålla oss till. Inga matcher, vare sig träningsmatcher eller tävlingsmatcher tillåts och det kommer vi att följa. Nytt besked från smittskyddsläkaren utlovas 13 maj.