Folkhälsomyndigheten har beslutat att göra enstaka matcher och tävlingar utomhus möjliga för barn och unga födda 2002 eller senare.

UPPDATERING 29/4 kl 13.30
Nedan gäller inte i Region Gävleborg, se nyhet från 29/4

2021-04-27 16.00

Barn och ungdomar födda 2002 eller senare får från och med i dag, 28 april, spela enstaka matcher igen. Det meddelade Folkhälsomyndigheten under onsdagen.

Folkhälsomyndigheten skriver: "Från och med den 28 april 2021 kan föreningar med lagidrotter anordna en match eller tävlingsdag per lag och vecka utomhus för barn och unga födda 2002 eller senare."

Matcherna ska, likt tidigare, dock spelas lokalt och med ett begränsat resande. Det är med andra ord fortfarande av stor vikt att de allmänna råden, för att begränsa smittspridningen, efterföljs.

Hälsinglands FF inväntar tolkning av bl a vad lokala matcher innebär, i väntan på sådant besked ska detta ses som att matcher får genomföras inom den egna kommunen här i Hälsingland.

Lokala variationer kan dock förekomma och det är därför viktigt att hålla sig uppdaterad om vad som gäller i respektive kommun/region.

Gällande ovan har vi och Gestriklands FF gemensamt kontaktat smittskydd Gävleborg gällande frågan om några lokala avvikelser från FHM:s besked är att vänta i vår region. Så snart vi vet meddelar vi mer. Men tills vidare gläds vi mycket åt att barn- och unga återigen, under smittsäkra förhållanden kan börja spala ensataka matcher.

Hur detta påverkar om vi kan starta seriespelet får vi återkomma om.