Distriktslags- och spelarutbildningsverksamhet skjuts fram

Hälsinglands FF tycker fortsatt det är mycket glädjande att *regeringen för de födda 2005 och senare öppnat upp för träning både inomhus och utomhus. Vilket teoretiskt skulle kunna innebära att vi t ex skulle kunna genomföra träningar inom Hälsingemodellen (klasserna 2005-2006).

Dock är HFF:s tydliga uppfattning att denna öppning i första hand är till för att möjliggöra för barn- och unga att genomföra träningar i sin förening, i sitt lag och i sin hemmiljö med andra som man mer eller mindre regelbundet har kontakt med.

Vi anser inte att förbundet i detta läge ska bidra till att skapa nya kontakter och bidra till resor över hela distriktet för att genomföra denna typ av verksamhet därför har Hälsinglands FF beslutat att förlänga den paus vi har för samlande spelarutbildning och distriktsverksamheten fram till åtminstone 28 februari.

(Klicka på rubriken för mer)

Vi kommer att påbörja en planering där vi, om omständigheterna tillåter startar upp vår uppsökande verksamhet med våra spelarutbildningsteam.

Planeringen börjar nu och vår förhoppning är att kunna starta vår uppsökande verksamhet någon gång under februari.

Vi följer kontinuerligt utvecklingen och vilka restriktioner som gäller och avvaktar med spänning vad som kommer gälla efter den 7 februari.

*notera att regionala och kommunala avvikelser kan förekomma, er kommun beslutar vilka anläggningar som är öppna och dyl.
För de födda 2004 och tidigare (utom yrkesidrottande seniorer) gäller fortsatt träning utomhus och enligt FHM:s rekommendationer.