Fotbollstränarutbildning "Specialkurs"

Den 19 till 21 september genomfördes, Grundkursen för fotbollstränare på Forsa Folkhögskola.  Utbildningen ingår i HFF: s 3-åriga "satsning" på utbildning av tränare. Kjell Holmström Svanered, Hudiksvall och Christer Andersson, Edsbyn var mycket populära och fotbollskunniga instruktörer.
Två tjejer och fjorton killar genomförde utbildningen nämligen Anders Hedin, och Mattias Sköld, Bollnäs, Patrik Sahlin, Delsbo, Jenny Keisu, Forsa, Mikael Sundberg, Gnarp, Camilla Flodin, Christer Hedberg, Erik Sidenvall, Hudiksvall, Mikael Bolldén, Iggesund, Markus Evensson, Sven Larsson, Janne Wåhlander, Järvsö, Jonas Persson, Ljusdal, Lars Hellström, Näsviken och Örjan Tapper, Söderhamn. Två tjejer hade inte möjlighet att närvara under denna helg men kommer att genomföra utbildningen, troligtvis i november månad i Vallsta. Deltagarna var aktiv och bjöd på sig själva både i de teoretiska och praktiska övningarna. Ett stort tack till personalen på Forsa Folkhögskola som ställde upp på bästa sätt, inget verkade omöjligt allt gick att ordna till det bästa. År 2003 blir det fortsättning på utbildningen då vi fortsätter med Steg 1 för fotbollstränare samt besök hos elitföreningar i Stockholm alternativ Göteborg. År 2004 är det Steg 2 som avslutar utbildningen tillsammans med utbildningens höjdpunkt, en vecka i England! I London besöker vi fotbollsföreningar för att se hur man arbetar på elitnivå och naturligtvis ser vi dessutom en match i högsta ligan. Eventuellt kommer gruppen att utökas till 20 personer, vi tror att detta är ett bra antal att arbeta med. De tränare som vill "hoppa på utbildningen" skall ha gått Grundkursen och visat stort intresse och kunskap som instruktör. HFF/DUK förbehåller sig rätten att utse de deltagare som skall komplettera gruppen. Ring och meddela Ert intresse snarast till Lasse Nyström, telefon arb. 0270-190 96, mobil, 070-222 72 33.