Problem med hemsidorna

Svenska Fotbollförbundet har sedan en tid tillbaka problem med laddningen av tävlingsdata till sajterna, svenskfotboll.se och distriktssajterna. SvFF:s IT-avdelning jobbar med sina leverantörer för att lösa problemen så snart som möjligt.

Läs mer om detta HÄR

HÄLSINGEFOTBOLLEN HAR FÖRLORAT EN TROTJÄNARE

Hälsinglands FF:s hedersledamot i styrelsen, Carl Fredrik Spansk gick bort den 16 juni 2021.

Under hela 33 år hade Carl Fredrik Spansk rollen som sekreterare i styrelsen för Hälsinglands Fotbollförbund. I samband med konstituering vid årsmötet 1963 utsågs Carl-Fredrik till styrelsens sekreterare och den förtroendeposten behöll han fram till 1996.

De många tjänsteåren inom hälsingefotbollen ledde till att Carl Fredrik efter avslutat uppdrag utnämndes till hedersledamot av styrelsen för Hälsinglands Fotbollförbund. God språkbehandling kännetecknade de styrelseprotokoll som hade Carl Fredriks signatur.

Lägger man därtill djupa insikter i tävlingsfrågor så förstår man att hans kompetenser uppmärksammades även på nationell nivå. Mellan åren 1983 och 1988 ingick Carl Fredrik tillsammans med Bengt Adamsson, Stockholm, Kjell Johansson, Borås, Bruno Nyberg, Stockholm och ordförande Bengt Ågren, i Svenska Fotbollförbundets tävlingskommitté. Bengt Ågren beskriver tiden på följande sätt: " TK hade då allt, dvs tävlingsärenden, disciplinärenden, tävlingsutveckling och spelordningsfrågor. Detta var före dator- och mobilåldern så under tävlingssäsongen gjorde Carl-Fredrik åtskilliga resor ner till SvFF:s kansli på Råsundastadion, om inte varje vecka så minst var 10 dag. I kommittéarbetet på den tiden fick man inte färdiga förslag från tjänstemän, ledamöterna fick göra mycket detaljarbete och där var Carl-Fredrik och Kjell Johansson verkligen duktiga och drivande". Bengt Ågren fungerade som Svenska Fotbollförbundets VM-general under fotbolls-VM 1958 och han sammanfattar sitt samarbete med Carl Fredrik på följande sätt: " Jag hade sedan kontakt med Carl-Fredrik i alla år, de senaste 25 åren främst gällande SvFF:s utmärkelser där han visste det mesta kring distriktets föreningar och personer. Han var en underbar människa - omtänksam, klarsynt och med stor humor". Carl Fredriks insatser på nationell- och distriktsnivå ledde till att han erhöll Svenska Fotbollförbundets förtjänstmedalj i guld.

(Klicka på rubriken för att läsa mer)

Uppdaterade riktlinjer från SvFF fr o m 1/7

Uppdaterad 1 juli kl 13.30

Från 1 juli är de särskilda restriktionerna för idrottsaktiviteter borttagna, dock ska fortfarande de allmänna generella råd som gäller för all verksamhet följas.

Bl a har följande restriktioner tagits bort:
att matcher och tävlingar ska genomföras i mindre omfattning
att endast genomföra mindre läger och cuper
att möten ska genomföras digitalt eller att fysiska möten ska genomföras i mindre omfattning
att rekommendationen att undvika gemensamma omklädningsrum (Notera här att den sk covid-19 lagen (PDF-dokument) fortfarande är det som gäller, är ni osäkra kontakta Länsstyrelsen som är tillsynsmyndighet för denna.

Publikrestriktionerna förändras. För att en arrangör ska få släppa in det maximala antalet deltagare vid en offentlig tillställning måste villkoren i den s.k. begränsningsföordningen samt i Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd vara uppfyllda, se mer om detta i avsnitt 5 i SvFF.s riktlinjer som också bör läsas i sin helhet, dessa hittar ni HÄR (PDF-dokument)

Semesterstängt på kansliet

Perioden 5 juli - 1 augusti har vi semesterstängt på kansliet. Vid ev akuta frågor under den tiden kan ni vända er till respektive förtroendevald inom det ansvarsområdet (tävling, domare etc.) HÄR finner ni kontaktuppgifter

Ha en trevlig sommar önskar Hälsinglands FF

Nominera årets unga domare.

Det känns verkligen härligt att så många ungdomsmatcher är igång igen. Vi vill slå ett slag för alla unga domare som faktiskt gör matcherna möjliga! Genom vårt samarbete med Länsförsäkringar Gävleborg – UngDomare - kan vi dela ut fyra stipendier varje år till några ungdomar som gör extra fina insatser i den gula domartröjan. Här behöver vi er hjälp, det är ni ledare ute i föreningarna som nominerar.

Har ni i er förening någon som:

  • visar ett stort engagemang både på och vid sidan av planen?
  • kommer till matcherna väl förberedda?
  • är intresserade av att både utbilda spelare under match och utbildas som domare?

Kanske någon som utvecklats mycket under säsongen? I sin tydlighet, i snacket med spelare/ledare? Det viktiga är att vi får några rader som motiverar nomineringen. Nominering inkl motivering skickas till Anders Magnusson

Ha detta i åtanke under säsongen så återkommer vi i augusti med en påminnare när det närmar sig sista dag att lämna in nomineringar.

Det finns stipendium för en tjej och en kille som dömer 7 mot 7, samt en tjej och en kille som dömer 9 mot 9.

Tidigare stängning och heja Sverige!

Idag, fredag 18 juni stänger kansliet kl 14.30 för att från soffplats vara med och heja fram Sverige i EM-matchen mot Slovakien.

HEJA SVERIGE!

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter